Kesäretkeily - parhaat retkimuistot ja hauskimmat suunnitelmat

Kesäretkeilyn parhaat palat

Kesä kolkuttelee jo ovella vaikka täällä meillä Muoniossa vielä paikoin onkin lumi maassa. Pikkuhiljaa alkaa kuiten Tyvärienkin mieli kääntyä kesää kohti, kyllä tuo pitkä talvi jo saa väistyä ja antaa tilaa uusille sulan maan seikkailuille!

Mielessä pyörii koko ajan minne päin sitä lähtis vaeltamaan, tekiskö melontaretken Palojoella vai kenties jossain muualla. Lähtiskö kalareissuun etelään vai pohjoseen ja mitä kaikkia uusia ihania retkeilykohteita voisi yhdessä löytää? 


Alta löytyy viime kesältä muutamia mahtavia retkimuistoja ja lisäksi listasimma tulevalle kesälle mielenpäällä olevia suunnitelmia. Mutta missä vaiheessa nämä kaikki sitten ehtis toteuttaa?

Rantaloma Muoniolaisittain

Joskus kannattaa vain lähteä rantalomalle, jos tuntuu, että mikkään muu ei oikein onnistu ja kaikki suunnitelmat kaatuu kankkulan kaivoon. Tietenki tää koronahomma ei helpota reissujen toteutusta, mutta ei kannata lähteä merta eemmäs kalalle, eikä ainakaan Pallasjärveä kauemmas. Meillä on semmonen helmi tuolla meän takapihalla, että jotenkin tuntuu raaskiiko tästä reissusta ees kertoa. No kerrotaan nyt ko luvattu on ja te tunnutte näistä meän tarinoista tykkäävän.

Pallasjärven Punaiset Hiekat on useille tuttu, helppo ja upea koko perheen retkikohe. Tästä johtuen monikaan ei jatka matkaansa eteenpäin ja näin ollen jää huomiotta, että Pallasjärven rannassa on kaksi autiotupaa, joista toinen eli Hietalahti on samanlaisella upealla biitsillä kuin Punaiset Hiekat. Ja Hietalahen ollessa autiotupa, sielä saa myös yöpyä.

 Käy lukasemassa koko retkikertomus alkuperäsestä blogitekstistä:


Retkiruokaa nuotiolla - Päivän eräerikoinen Á la Tyväret

Kun me haluamma lähteä ulos syömään, se ylleensä tarkottaa ihan kirjaimellisesti ulkona syömistä ja kokkaamista tulilla. Ja meän mielestä hyvä ruoka maistuu vielä paremmalta ko sen syö ulkona!

Meän retkeilyssä, oli se sitten päiväretki lähilaavulle tai useamman yön vaellus, aina isossa osassa on hyvä ruoka. Tälläkin kertaa suunnittelimma kolmen ruokalajin lounaan ja suuntasimma tykötarpeiden kanssa meän lähitunturin Oloksen takana olevalle Tunturijärven laavulle.

Tyvärien Erämenyy

Mualiman paras suppilovahverokeitto
Nuotioleipäset
-
Juustoiset kasvisnyytit
-
Kermassa haudutettua leipäjuustoa ja itte poimittuja hilloja, kylykeen nokipannukahvit

Käy lukasemassa blogitekstissä koko kertomus tästä ruokaretkestä: 


Suunnitelmia tulevalle kesälle

Vaelluksia, melontaretkiä, kalastusta, riippumattoilua, retkeilyä... Ainut kyseeenalainen asia tässä on että miten ihmeessä nämä kaikki ehditään toteuttaa? 

Hetta-Pallas

Jos niillä suutarin lapsilla ei ole kenkiä niin Muoniolainen eräopas ei ole vaeltanut yhtä Suomen suosituinta vaellusreittiä, nimittäin tuota meän takapihan Hetta-Pallasta. Käsi pystyyn virheen merkiksi, son jäänyt Marikalta kävelemättä! Liekö syynä se että son niin lähellä vai mikä, mutta tavoitteena kuitenkin tänä kesänä on sen käveleminen. 

Melontaretki - Palojoki vai jotain ihan muuta?

Melomaan on päästävä, ja ajatuksissa on joku mukava reitti jossa voi matkalla yöpyä yhden tai pari yötä. Palojoki on aika mukava aiemmasta kokemuksesta, mutta myös paljon muita reittejä on kun vain tietäs että minne lähtis.. Oisko sulla Tyvärille ehdottaa joku parin yön melontareissu? Jos son jossain kauempana Muoniosta, niin myös kanoottivuokraamoista saa laittaa vinkkiä! 

Kalareissu tunturijärvelle

Myös tätä on mietitty pidempään, lähtis Käsivarren erämaahan joksikin aikaa kalastelemaan ja oleskelemaan. Yhtenä vaihtoehtona on lentää toiseen suuntaan ja kävellä hiljakseen sieltä pois. Tai sitten ottaa meno-paluu lento ja nautiskella rauhassa useampi päivä samassa paikassa, kalastella ja nauttia rauhassa olosta! 

Ja tähän loppuun vielä muutamia kesämuistoja kuvien muodossa

Kun ulkona on tällä hetkellä lämmintä noin +3 astetta ja ulkona satelee lunta niin voikin ottaa viinilasin ja käpertyä sohvan nurkkaan selaamaan viime kesän muistoja ja haavella tulevasta!







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkivinkki - Juuvanrova kesä

Keitä me sitten olemma? - Marika

Keitä me sitten olemma? -Sanna