Rantaloma Muoniolaisittain 🏖

Hietalahden uppee hiekkaranta

Joskus kannattaa vain lähteä rantalomalle, jos tuntuu, että mikkään muu ei oikein onnistu ja kaikki suunnitelmat kaatuu kankkulan kaivoon. Tietenki tää koronahomma ei helpota reissujen toteutusta, mutta ei kannata lähteä merta eemmäs kalalle, eikä ainakaan Pallasjärveä kauemmas.

Meillä on semmonen helmi tuolla meän takapihalla, että jotenkin tuntuu raaskiiko tästä reissusta ees kertoa. No kerrotaan nyt ko luvattu on ja te tunnutte näistä meän tarinoista tykkäävän. 

Söpö pieni autiotupa, takana näkkyy Pallastunturit

Pallasjärven Punaiset Hiekat on useille tuttu, helppo ja upea koko perheen retkikohe. Tästä johtuen monikaan ei jatka matkaansa eteenpäin ja näin ollen jää huomiotta, että Pallasjärven rannassa on kaksi autiotupaa, joista toinen eli Hietalahti on samanlaisella upealla biitsillä kuin Punaiset Hiekat. Ja Hietalahen ollessa autiotupa, sielä saa myös yöpyä. 

Annamme teän itte ettiä paikan kartasta, mutta sinne pääsee pidempää patikkaa Raattaman suunnasta tai lyhempää reittiä Majavaojantieltä. Arvakkaapa kumman me valittimme? Ja niinku lyhyt reitti yleensä niin myös tämä pitää sisällään bonuksen, eli joenylityksen. Ko se joki on ylitetty (olkoon se tämän rantaloman uintiosuus) niin loppumatka onkin leppoisaa rantapolkua ja lomaparatiisi on edessä. 

Rantalomaan tietenkin liittyy riippumatossa loikoilu auringonlaskussa

Ja hyvä ruoka; kurppaburgerit ja kuksallinen punaviiniä!

Meän rantaloma koostui löhöilystä riippumatossa, tulella paistetuista paikallisista erikoisuuksista eli kurppaburgereista ja kuksallisesta punaviiniä. Kuvia tietenkin otimma reilusti niinko turistit konsanaan, nautimme rantahietikolla kävelystä ja auringonlaskusta. Myös paikallisia luonnonilmiöitä saimma ihastella ko revontulet tanssahteli hetken taivaalla ennenko vetäydyttiin meän rantabungalowiin. 

Tässä myö #kasuaalistivenkoillen ihailemma auringonlaskua

Ja reposet loimusi Pallastuntureiden yllä! Revontulikuvaus on alkutekijöissään, tässä jo kuiten toisen kerran olemma testaamassa asetuksia!

Täytyy muutenkin pikkasen hehkuttaa sitä väriloistoa mikä tälläkkin reissulla koettiin. Maassa upea punainen ruska, osassa puita vielä värikkäät lehet, auringon paistaessa matalalta vastataivaalla hehkui tummansininen, rannassa syvän keltainen sävy. 

Auringonlasku muutti värejään joka hetki ko aurinko painui syvemmälle ja lopulta revontulet väläytti eri sävyjä. Aamulla herättiin auringonpaisteeseen ja valkoseen kuuraan maassa. Ei voi muuta sanoa ko aa että, aa että.

Ilta-aurinko värjäili paikat pinkiksi!

Aamulla juopastiin hyvät kahvit ja syöpästiin puurot. Jovain sai kotia lähtiä hyvin ja levännein mielin. Suosittelemme lomakohetta mielellään myös teille, eikä ole pelkoa, että olis ruuhkaisaa, kettään emmä kohanneet koko matkalla.

Mukana oli myös retkikettu Pihka 13v.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkivinkki - Juuvanrova kesä

Keitä me sitten olemma? - Marika

Keitä me sitten olemma? -Sanna