Tyvärien staycation Hotelli Jeriksellä

 

Tyvärien staycation Hotelli Jeriksellä

Staycation tarkoittaa lähilomailua omalla kylällä, kaupungissa tai lähiseudulla. Tyvärille ei parempaa paikkaa staycationille olis voinu olla kuin Muonion kätketty helmi eli Hotelli Jeris ja Arctic Sauna World. Staycation on myös irtiotto, jonka voipi toteuttaa myös lyhyessä ajassa koska, matkustusaika itte kohteeseen on olematon, meilläkin mahoton 20 minuuttia suuntaansa. 

Tyväret ko lähtee reissuun niin aina listalla on retkiä, mutta emmä myös pistä vastaan jos siellä jotakin hemmottelua on tarjolla. Ja näitä molempia tarjoilee Hotelli Jeris yllin kyllin. 

Hotelli Jeriksellä löytyy sopiva majoitus ja puuhaa varmasti jokaiselle!

Reissuun lähimmä suoraan töistä ja vielä iltavuoron jälkeen, mutta äkkiäkös oli työasiat mielestä pyyhkästy kun Jerisjärven rannasta hyppäsimme kanoottiin ja meloimme keskiyön auringon valaisemalle järvenselälle. Pallaksen ja Keimiön tunturinhuiput tulee upeasti näkyviin Jeriksen takaa kun meloo pienen matkan järvelle ja siellä ei edes illan sääsket haittaa, vaan saapi rauhassa istuskella ja nauttia maisemista, sekä hiljaisuudesta. 

Keskiyön auringon melontaretki, taustalla näkyy ihana Arctic Sauna World.

Ja hyvin onnistuu myös evästely kanootissa, jaksoi pari tuntia meloskella kun välillä nautti savulohisalaattia, patonkia, mansikoita ja pienen kuksallisen kuohuviiniä. Jerikseltä on lyhyen melontamatkan päässä myös kuuluisat Keimiöniemen kalapirtit sekä päiväsellä voi meloskella vaikka kahville vastarannan poronlihamyymälään. 


Pidempi ja hiukan haastavampi melontareissu koskipätkineen on Jerisjoen melonta joka lähtee Jerikseltä ja päättyy Muonioon. Sekin meän tyvärien häätyy kyllä käydä tässä joku kerta meloskelemassa läpitte. 

Ihana valo on läpi yön, aurinkokin paistaa pitkälle yli puolen yön!

Melonnan ja eväitten jälkeen kutsui jo hotellin ihanat sängyt, Jeriksellä on hiljattain uusitut viihtyisät hotellihuoneet, joissa pääsee tosi somasti pohjoisen tunnelmiin. Hyvin lähti käyntiin meän miniloma, ei tarvinnut illalla unta odotella. 

Hotellin uusitut huoneet kutsuu rentoutumaan,Tyväret ainakin sai aivan loistavat yöunet!

Aamulla oltiin heti virkeinä liikkeellä ja löyty vain nälkään vastinetta Jeriksen notkuvasta aamupalapöydästä, erityisesti herkuteltiin marjoilla, suolakalalla sekä vihersmoothiella.

Aamupalalta löytyi kaikkea ihanaa, suolakalasta vihersmoothieen.

Aivan mahtava homma on myös se, että aamupalapöydästä onnistuu eväiden teko retkeä varten. Ei tarvitte miettiä kaupassa käyntiä vaan pääsee heti seikkailuun ilman arkisia askareita. Ja niinpä me tehimmä, eväät reppuun, pyörän selkään ja kohti Sammaltunturia. 

Jerikseltä saapi vuokrata fatbikejä sekä maastopyöriä, me otimma molemmat erilaiset, että saadaan testiin miten kulkevat maastossa.

Sammaltunturin reitillä on aivan mahtava pyöräillä, takana avautuu maisema Pallatuntureille.

Ensin muutaman kilometrin pätkä maantietä meni kevyesti, sieltä käännyimme metsäautotielle joka lähtee nousemaan kohti Sammaltunturia ja siihen se keveys loppuikin. Parin kilometrin nousu lämpimässä kelissä paarmojen kirittämänä nosti kyllä hikikarpalot otsalle. 

Mutta maisemien alkaessa avautumaan mäen päälle päästyä pyörät kulki taas. Ihan Sammaltunturin päälle saakka ei saa pyöräillä, joten viimeisen pätkän patikoimme. 

Evästaukoa pitämässä ihan kelpo maisemissa. Retkieväät teimmä hotellin aamupalapöydästä.

Mutta kylläpä maistui eväät hyvälle nousun jälkeen maisemia ihaillessa tunturin tuulessa. Sammaltunturi on myös yksi paikka, jossa mitataan maailman puhtainta ilmaa, joten pidimmä siellä oikein kunnon tauon ja hengittelimmä rauhassa. 

Voi että me kyllä nautimma näistä maisemista ja koko staycationista!

Alaspäin matka taittuu aina mukavasti ja hienosti toimi molemmat pyörät alaspäin ajellessa vaikka tie oli osittain pehmeää hiekkaa. Kokonaisuudessaan matka oli noin 16 km ja vei meiltä taukoineen nelisen tuntia, eli takaisin Jeriksellä olimma juuri sopivasti kun saunamaailma aukesi. Ihan ensimmäiseksi sukelsimme kyllä suoraan vilvoittavaan Jerisjärveen huuhtomaan reissun hiet pois.

Arctic Sauna Worldissa voit valita joko hiekkarannan...


Arctic Sauna World eli saunamaailma on upea saunakokonaisuus, joka sijaitsee Jerisjärven rannalla Hotelli Jeriksen yhteydessä. Viisi erilaista saunaa, oleskelutilat sekä ihana uimapaikka (laituri ja hiekkaranta) takaa rentoutuksen. 

... tai voit rentoutua ja pulahtaa järveen suoraan laiturilta!

Saunoja testaillessa kuluu helposti pari kolme tuntia eli hopussa saunamaailmaan ei kannata lähteä. Saunoissa on erilaiset teemat, löytyy savusaunaa, vesisaunaa, maisemasaunaa, infrapunasaunaa ja neljän tulen saunaa. Tämän enempää emmä kerro vaan toivomma, että käyttä itte testaamassa, kaikille löytyy varmasti oma suosikkisauna. 

Repo-saunan yläkerrasta avautuu mahtavat maisemat Jerisjärven ylle, täällä voit myös yöpyä!

Tyvärien ehoton suosikki on savusauna ja uinti yhistelmä, kesällä lillutella järvessä ja talvella tehä hengitysharjoituksia avannossa. 

Tapio-sauna, eli maasauna on jaettu neljään eri suuntaan ja jokaisesta saa erilaisen löylyn.

Saunanraikkaana suomalaisessa kesäillassa ei ollut oikeastaan muuta vaihtoehtoa tyvärillä ko vetästä kukkamekot päälle, hiukan väriä ripsiin ja lähteä nauttimaan ravintola Jierran antimista. Aivan ihana kesämenu tarjolla Jierrassa, me testasimme rautua ja parsarisottoa, jokka vei aivan kielen mennessään. 

Arctic Sauna Worldin yhteydessä palvelee Jierra rantaravintola jossa on tarjolla maistuva kesämenu.

Aika hiljaista alkoi meno olla jo tässä vaiheessa, eli päivän ohjelma oli toiminut. Jälkiruoat silti mahtui vielä mahaan ja niitäkään ei voi tarpeeksi hehkuttaa. Jierrassa on tarjolla Rovaniemeläisen Arctic Ice Cream Factoryn upeita Lapin lähimakuja, kuten hillaa ja kuusenkerkkää. Molemmat maisteltiin ja nam!

Kippis illalle, Hotelli Jerikselle ja Arctic Sauna Worldille!

Niinpä vei meät taas uni mennessään ja aamulla Jeriksen herkkuaamupalan kautta oli hyvä lähteä taas arkeen ja töihin. Mutta ehottomasti toimi tällainen lyhyt irtiottokin ja aika paljon me kerkisimmä touhuta lyhyessäkin ajassa. Ja se on helppoa ko Jeriksellä on kaikki niin lähellä. 

Aamupalapöydän herkuilla jaksaa pitkälle päivään, tästä voi koota myös retkieväät matkaan.

    Tämä staycation toteutettiin yhteistyössä Hotelli Jeriksen sekä Arctic Sauna Worldin kanssa.


Hotelli Jeris ja Arctic Sauna World sijaitsevat Jerisjärven rannalla Keimiötunturin kupeessa. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja ladut avautuvat hotellin takametsistä. Edessä avautuva 10km pitkä Jerisjärvi ja hotellin rauhallinen sijainti ovat omiaan antamaan vastapainoa isojen keskusten hektisyydelle.

Tänä kesänä varatessasi Jeriksen hotellihuoneen suoraan verkkokaupasta, saat kaupanpäälle Arctic Sauna Worldin sisäänpääsyn ensimmäisen yön yhteyteen. Seuraavien öiden yhteyteen saat kaupanpäälle välinevuokrauksen! Eli kokonainen loma on jo kasassa kun varaat majoituksen.

Jos sulla on kysyttävää palveluista ja kohteesta, voit laittaa viestiä myyntipalveluun sales@harriniva.fi tai sitten soitella 0400155110. 

Toki myös Tyväret auttaa mielellään kysymyksissä. :) 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkivinkki - Juuvanrova kesä

Keitä me sitten olemma? - Marika

Keitä me sitten olemma? -Sanna