Mainio Muonio ja parhaat palvelut - Villa Rauha & Lapland Outdoor kauppa

Loistavaa lähimatkailua ja täydellistä talviretkeilyä höystettynä hemmottelulla

Mitäpä sitä voisi Tyväret muuta pyytää kun on kyse vuoden ensimmäisestä yönyliretkestä, ja vain 30 minuutin päästä kotoa! Meillä täälä Muoniossa on toinen toistaan uppeempia paikkoja retkeilyyn ja ulkoiluun, mutta myös mahtavia palveluita majotuksesta satoihin saunoihin ja erilasiin elämyksiin!

Meille tarjoutui mukava tilaisuus päästä testaamaan Villa Rauhan ja Lapland Outdoor kaupan palveluita. Samalla pääsimmä korkkaamaan meän Uudenvuodentoiveen, jossa olisi tarkotus tehä vuojen 2021 aikana 12 Tyvärien yönyliretkeä. Ja tämä ensimmäinen retki tapahtuisi tähtitaivaan alla riippumatossa, kuinka jännittävää!

Villa Rauhan pääpirtti vasemmalla, oikealla savusauna ja näiden välissä ihana ulkoporeamme


Launtaina iltapäivästä Muoniossa pakkanen kiri reilua pariakymmentä astetta kun pakkailimma reppuja ja alkoi armoton valmistautuminen pienelle minilomalle Muonion maisemissa. Pakkasimma kaikki kymmenen reppua ja kassia Audin takakonttiin ja otimma suunnaksi Jerisjärven eteläpäässä sijaitsevaan Rauhalan kylän, jossa ihana Villa Rauha ja paikan emäntä Oona meitä jo odotteli!

Tunnelma niin sisällä ko ulkonakin oli ihanan kotoisa ja tosi tunnelmallinen. Ja mikäpä se on alottaa miniloma kuohuvalla!


Ensimmäisenä meille tarjottiin kuohuviinit, ja pyydettiin suoraan ruokapöydän ääreen nauttiskelemaan maistuva päivällinen. Tekipä muuten hyvää koska kaikessa tohinassa ja pienessä jännityksessä oli syöminenkin ihan vallan unohtunu! 

Sehän meni tieten ihan jäseniin hyvä ruoka ja totesimma, että ennen saunaa onkin hyvä lähteä pienelle tutkimusretkelle rantaan, johon Oona oli jo aiemmin ripustellut meille seuraavaksi yöksi petipaikat! 


Sanna kuuntelee korva tarkkana ohjeita Oonalta, eikä jännitystä yhtään huomaa.. Vai?


Siellä ne riippumatot jo kutsuvasti keinuskeli tuulessa pakkaslumen peittämien puiden suojassa. Kumpikaan ei ollut aiemmin nukkunut riippumatossa talvella, joten kyllä siinä ihan pieni jännityksen poikanen hiipi, että kuinkahan sitä seleviää pakkasessa ja pysyy lämpimänä yön.. 

Tästä fiiliksestä tokenemiseen tarvittiin oikein lämpimät löylyt ja poreet, jotta olisimma valmiit yöhön. Eli ei muuta kuin vaatteet naulaan ja upean vanhan savusaunan lauteille! 

Savusaunan lämpimät löylyt ja poreamme tähtitaivaan alla, tästä tunnelmasta vois tulla nauttimaan myös romantillisesti oman mussukan kanssa!


Löylyt oli mahtavan lempeät ja kosteat, saunassa sai nautiskella ihan hyvän aikaa ilman että tuli tukalan kuuma. Ja mikäs solis parempaa kun saunan lisäksi pulahtaa poreammeeseen suoraan tähtitaivaan alle, ai ettien että! Saunomisen aikana kyllä lämpeni sisuskalut niin hyvin että varmana ei yöllä paleltaisi.

Tiirailimma tähtiä ulkoporeammeesta, olipa soma lillutella ja suunnitella tulevia retkiä yhessä

Löylyt sai olon raukeaksi joten oli aika suunnata pientä polkua pitkin ottalampun valossa kohti rannan riippumattoleiriä. Mittari näytti -13c pakkasta, ei siis onneksi ihan mahottoman kylmä. Laitoimma petipaikat valmiiksi, ja lisäksi ripustelimma oksille patterilla toimivia ulkovaloja, mikä ihana idea! 

Valot ja nuotion hehku loi meille aivan satumaisen tunnelman ja jonkin aikaa vain seisoskelimma ihan hiljaa ja huokailimma miten upean näköstä voikaan olla, miten sitä malttaa edes laittaa nukkumaan? 

Emmä melkein malttanu laittaa nukkumaan ko ihastelimma tätä tunnelmaa, ai ettien että miten kaunista!

No kyllä se viimein väsy voitti ja kömmimmä makkuupussien sisään, porontaljojen päälle ja Oona vielä kävi meät molemmat peittelemässä ja tarkistamassa ettei mistään kohtaa kylmä tule läpi. Oli se vain soma nukahtaa hellään keinutukseen, pieneen pakkasen pistelyyn nenän päässä ja nuotion tunnelmalliseen loisteeseen..

Voisko enää tunnelmallisempaa olla? Nuotion lisäks nämä patterilla toimivat valot on huippu hyvä keksintö myös retkelle!


Yö meni TOSI lämpimissä tunnelmissa, liekö se oli edellisen illan saunominen vai se tuplamakuupussi jolla olisi arvojen mukaan pärjänny vaikka -40c pakkasessa! Välillä sai löyhytellä pussiin jo viileempää ilmaa ja availla vetoketjua kun lämpöä tosiaan riitti! Mutta pääasia ettei kylymä päässyt yllättämään! 

Aamulla heräilimmä kun päivä jo alko kirkastua, olipa siihen useampi teeri, koppelo tai joku muu lintu tullu ihmettelemään rannan uusia yöpyjiä (silmälasiton lintubongari). Oona karkas jo edeltä takasin pirttiin ja kun kerkesimmä sinne asti oli ihana aamupala katettu pöytään. Voi että mitä hemmottelua!

Saimma testiin nämä Peltosen Hunter eräsukset Lapland Outdoor kaupalta


Riippumatossa hyvin nukutun yön ja rauhallisen aamun jälkeen keli näyttäyty kirkkaana ja tuulettomana pikku pakkasena, joten mikäpä sen parempaa ko lähteä hiihtolenkille Jerisjärvelle. Kun Villa Rauha sijaitsee valmiiksi järven rannassa niin sole ko sukset jalkaan ja menoksi! 

Tällä kertaa meillä oli testissä Peltosen Hunter eräsukset Lapland Outdoor kaupalta ja oppaana taitava emäntämme Oona, joka luppaili jottain hiukan erikoisempaaki yllätystä matkalle. Jerisjärvi on täynnä pikkusaaria ja niitä lähimmä suksin kiertelemään. Aurinko nousee jo niin korkealle, että se näkkyy reilun tunnin ajan myös järvenjäälle! Tuuleton keli oli täydellinen järvellä hiihtelyyn. 

Mikäs son tämmösellä kelillä hiihellä, aurinko paistaa eikä tuule juuri yhtään!


Matkalla ihmettelimme saarien rantoja, tunturimaisemia ja minkin avantoja, nähtävää riitti.
Jerisjärveltä löytyi myös se erikoisempi yllätys, kun yhdessä pikku saaressa puussa hiljaa heilui vanha keinu ja lähistöllä oli käsin kaiverrettu kyltti jossa teksti "Sinua on varoitettu"!  

Kyllä siinä ainakin Tyvärien selkärankaa kihelmöi ja mielikuvitus lähti laukalle, näille asioille mietittiin selitystä samalla ko pikku hiljaa hiihdeltiin takasin päin. Ei vain kukaan meistä tainnu vedenpitävää teoriaa löytää.. 

Villapaita on meän vakivaruste, ihan paras kampe joka kelille kun lisää kerroksia alle tai päälle

Hiihdon päälle oli vielä lämmin lounas tarjolla, ja se kyllä maistui tosi hyvälle parin tunnin ulkoilun päälle. Vaikka kovasti koitimma vitkutella kotiin päin lähtöä, oli se väistämättä edessä ja miniloma lopussa. Mikä ihana irtiotto tämä olikaan ollu, tuntu ihan ko olis viikon ollu lomalla! Ja näin helposti, vaan 30 minuutin päässä kotoa! 

Kyllä näissä maisemissa kehtais viettää aikaa pidempäänkin!


Tyväret suosittelee myös sulle lähilomailua lähiretkeilyn lisäksi. Ei aina tosiaankaan tarvihe lähteä kauas, joskus ne parhaat lomat vietetään ihan lähellä. Oisko sulla ehottaa meille jotain mukavaa paikkaa missä voitas lähteä käymään? Kerroppa tuonne kommentteihin niin laitamma sen korvan taakse :)


Tämä miniloma toteutettiin yhteistyössä Villa Rauhan sekä Lapland Outdoor kaupan kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkivinkki - Juuvanrova kesä

Keitä me sitten olemma? - Marika

Keitä me sitten olemma? -Sanna