Retkiluistelua Jerisjärvellä

 

Torstaina vihdoin ja viimein pitkän ja hartaan suunnittelun jäläkeen pääsimä luistelemmaan! Olimma sopinut jo pari viikkoa sitten Muoniolaisen retkeilyvälinekaupan Lapland Outdoorin kanssa, että lähemmä testaamaan retkiluistimia Jerisjärvelle. Kelit on ollut haastavat ja kovin märät, yhteinen sopiva aikakin on ollut vähän hankala löytää. Mutta viimein sattui tähet kohilleen ja reissuun päästiin. 


Maisemat on ainakin kohillaan Jerisjärvellä. 

Kokemusta retkiluistelusta tai luistelusta ylipäätänsä on ihan suhteellisen vähän vaikka viimeksi vasta reilu kymmenen vuotta sitten käyty luistelemassa. Lähtökohdat oli siis hyvät, tavoitteeksi laitoimma sen, että saamma luistimet jalkaan eikä ihan kauhean monta kertaa kaaduttais. 

Lapland Outdoorin Teron alkuopastuksen avulla oli helppo lähteä liikkeelle ja varmuuden tunnetta jäillä liikkumiseen antoi kokenut opas. Alun hapuilevan ja huojuvan tasatyönnön jäläkeen uskalsi jo hiukan kokeilla luisteluakin. Ja kylläpä sitten laittoikin tyväret jo ainaskin nelosvaihteen silmään ko pitkin Jerisjärven jäätä sulavasti lykki eteenpäin. Ja ohan se mahtava tunne kun maisemat vaihtuu sileällä jäällä kiitäessä ja luisteluun tulee varmuutta koko ajan. Matkaa taittu kokonaisuudessaan kymmenen kilometriä ja se meni aivan hujauksessa. Eikä muuten edes kaaduttu joten tavoitteet täytty myös siltä osin tällä reissulla. 


Hyvät välineet jouduttaa menoa


Suurimman osan reissusta menimmä rantoja mukaillen, mutta välillä tietenkin menimmä vähän keskemmälle lähinnä siksi, että saimma hyviä kuvia. Sitten kun Teroakin alkoi ritinä jännittää niin suosiolla palailimme lähemmäksi rantaa. Turvavälineet on tietenkin ehottomasti oltava matkassa, meillä oli naskalit ja heittoköysi, sekä repuissa lämmintä vaihtovaatetta. Alkutalven jäillä pitää aina muistaa liikkua varovasti ja järki päässä. 


Jäät on sileät ja matka taittuu nopeasti.

Kun on varovainen ja hyvin varautunut niin ehottomasti kuitenkin suosittelemma tätä harrastusta kaikille, oli se niin somaa hommaa. Kelin kanssa saa kuitenkin olla tarkkana. Kun jää on tarpeeksi vahvaa niin heti vain luistelemaan, koska ensimmäinen kunnon lumisade vie luistelumahdollisuudet äkkiä. Jerisjärvi on erinomainen paikka retkiluisteluun, siellä on monena syksynä ollut hyvät jäät luisteluun ja maisemat varmasti heittämällä yhdet parhaista Pallaksen ja muiden lähituntureiden huippujen siintäessä taivaanrannassa.

Ja toisekseen suosittelemme paikallista Lapland Outdoor kauppaa, sieltä löydät asianmukaiset välineet joko omaksi tai vuokralle ja paikalliset oppaat, neuvot sekä vinkit.


Tätä tehhään viimestään ens vuonna uudestaan!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkivinkki - Juuvanrova kesä

Keitä me sitten olemma? - Marika

Keitä me sitten olemma? -Sanna