Samppanjaa ja Äijäkosken kuohuja!

Tsäps! sano tyväret ko retkelle lähti...


Virallinen #tyvärettunturissa kick off ja kastajaiset suoritettiin yhessä meän lempipaikoista eli väylän rannassa, Äijäkosken kuohuja katsellen. Kyllähän tämmöseen tilanteeseen sopii se ylähyllyn samppanja, jolla skoolattiin kuksan täydeltä hyvää onnea meän tuleville tarinoille!

Samppanjat kuksasta, ai että! 


Aina ei tarvihe lähteä kauas, niinkuin ei tälläkään kertaa. Meillä on tieten se onni että asumma näin upeassa paikassa missä voit lähestulkoon kotiovelta lähteä suoraan retkelle. 

Heitimmä retkireput autoon ja hurautimma Äijäkoskelle. Matkaa tulee vaan reilu 5km Muonion kylältä, eli on helppoo ja noppeeta lähteä käväsemmään! Kävellä joutuu jokusen sata metriä, eli sanoisin että ei ihan kauhean iso rutistus, polkukin on sen verran leveä että vaikka lastenrattaiden kanssa pääsee laavulle asti. Muutama vähän mutasempi offroad pätkä on matkalla, mutta seikkailumielellä selviää!

Reitti laavulle on helppokulkusta


Puita oli mukavasti jälellä ja joku hyvät retkitavat omaava oli myös jättänyt valmiiksi pienempää puuta ja kuivia syttöjä tulipaikalle, pisteet hänelle. Tulet tehtiin samoin tein, nälkäsenä piti saada heti makkarat ja savuläskit tikun nokkaan ja eiku rillaamaan! Meille tärkeessä osassa retkeilyä on kyllä hyvä ruoka, ja se hyvä ruoka maistuu yleensä vielä paremmalta tulella tehtynä ja ulkona syötynä.


Kahvivesi suoraan väylästä, ei tippunu Sanna eikä pannu toimenpidettä suoritettaessa..


Pahin nälkä kun oli saatu taltutettua niin saatiin myös kahvivesi kiehumaan, vesi tieten otettiin suoraan väylästä eli tuosta Muonionjoesta joka virtaa Suomen ja Ruottin välissä rajajokena. Meillä täälä Muoniossa on mitattu maailman puhtain ilma asutulla alueella niin ihan mainittemisen aiheinen on myös tämä juomakelponen vesi järvissä ja joissa. Kahvin kanssa syötiin Pulla-Pirtin retkipullat, ehkä meni useampi ko yksi koska olihan ne hyviä! 


Retken kruunasi sitten tietenki kuohuva kuksasta, eli se samppanja! Koska halusimma tietenkin ikuistaa tämän hetken kuvin ja videoin niin oottelimma pilvien rakoilemista tovin jos toisen. Alako jo jossain vaiheessa kyllästyttää kun pilvet ei näyttäny pienintäkään elettä että aurinkoa oltas sieltä takkaa saatu näkyviin! On se kumma että ensin paistaa jo liiaksikin, mutta kun pitäs se yksi hyvä hetki saada niin varmasti keli muuttuu hetkessä.. 

Tsäps! eli kippis Muoniolaisittain


Onneksi se odotus palkittiin ja aurinkokin saatiin esiin, kuvat otettua ja päästiin vihdoin nautiskelemaan samppanjat suoraan kuksasta ja kippistelemään tulevaisuudelle! Koitimma myös tämän hetken ikuistaa videolle, ja no, ei tämä nyt ihan mikään seesteinen kilistelyhetki ollu niinkuin ensin ajattelimma. Ehkä ens kerralla ollaan realisteja, ja voidaan ottaa jo valamiiksi ihan huumorin kannalta! 



Myös ruska on nyt parhaimmillaan, se on tänä vuonna tullu poikkeuksellisen nopeesti. Alla muutama fiiliskuva, ei vosi parempaa paikka ihmisellä olla, tsäps sille!







Oleksie käynyt Äijäkosken laavulla joskus? Entäpä olisko sulla vinkata meille joku samanlainen retkikohde tai haluaisiks kuulla jostain toisesta paikasta lisää? 

No jätäppä meille kommenttia alle tai laita viestiä / kommentti Instagramissa niin koitamma toteuttaa ideat parhaamme mukkaan. Savumerkkejäkin saa lähettää, perilletulo ei ole niissä ollu niin varma..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkivinkki - Juuvanrova kesä

Keitä me sitten olemma? - Marika

Keitä me sitten olemma? -Sanna